Alex Vanneste & De Dodendraad

Alex_2011Op 28 april 2013 een zeer boeiende lezing bijgewoond (eerder in dit blog aangekondigd) door deze gepensioneerde professor uit Antwerpen. Hij verdiept zich al jaren in een bijzonder stukje grensgeschiedenis: de elektrische grensversperring lang de Belgisch-Nederlandse grens die in WOI de Belgen het vluchten moest beletten. Er vielen zeker 900 slachtoffers ‘aan de draad’ in die paar jaar. Na de oorlog werd de ‘dodendraad’ snel afgebroken en raakte in vergetelheid.
Het schijnt dat er nog een tweede lezing van Vanneste komt, zeer aanbevelenswaardig.
En kijk eens op www.dodendraad.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>